betöltés folyamatban...

Blog

10. hét maradj otthon

2020.05.24. - 22:15

A karantén kihírdetése után 2 nappal hirtelen felindulásból elhatároztam, hogy napi bejegyzéseket írok addig ameddig tart ez az egész helyzet. Gondoltam lesz vagy 20 nap... :D És amúgy valóban, addig jól bírtam. A 3. héten ért el engem is a kétségbeesés, és kérdések hada. De nem szeretek sokáig "lent" lenni, így kerestem a lehetőségeket. Aktivizáltam Youtube csatornámat és ritmusjátékokat kezdtünk játszani a lányokkal, ami nagy népszerűségnek örvendett kislányaim és óvónői körökben. Ez újabb motivációt adott. Ismét teltek a napok, és itt tartunk most: a 10. hétnél, a 70. napnál. Ez idő alatt igyekeztem sokszínű tartalmakat megosztani: baba-mama játékokat, ovisoknak zenei játékokat, zenés meseajánlókat.

 

Az utolsó héten az elmúlt 9 hét bejegyzéseiből csemegéztem:

 

64.nap, hétfő (#64napmaradjotthon): 9. hét összefoglalója, melyet ide kattintva olvashatsz el

 

65.nap, kedd (#65napmaradjotthon): az első karanténnapi bejegyzésemet osztottam újra, amely egy ritmusszínezőt tartalmaz (tá, titi és szün). Kattints ide, hogy letölthesd

 

66.nap, szerda (#66napmaradjotthon): Van egy nagyon klassz zene, a Szinkópáló órák. Játsszunk most ezzel:

1) Hallgasd meg a zenét
(Leroy Anderson: Szinkópáló órák)
2) Mit hallasz már rögtön a legelején? Mi lehet ez a tárgy?
3) Milyen fajta órákat ismersz?
4) Hallgasd meg újra a zenét, és jelezd, amikor hallod, hogy csörög! :)
5) Próbálj meg lerajzolni egy órát.
6) Színezd ki a letölthető feladatokat: kattints ide a letöltéshez
7) Nézd meg az animációs mesét: kattints ide a meséhez

 

67.nap, csütörtök (#67napmaradjotthon): A legnépszerűbb videómat osztottam újra. Mazsola és Tádé zenéjére "tálazunk" :D

 

68.nap, péntek (#68napmaradjotthon): Sajnos ebben a nagy információáradatban könnyen elveszik az ember. Nehéz lépést tartani a FB algoritmusával és a rengeteg online tartalommal. Ezen a napon ismét azt kértem (kérem most is), hogy állítsátok be a FB-on a láthatóságot, hogy mindig kapjatok jelzést az új információkról (a VBT Zeneovi oldalkedvelés alatt van "három pont", majd "Követés", majd "Megjelenítés elsőként"). Köszönöm, ha aktívan követitek a bejegyzeseimet! :)

 

69.nap, szombat (#69napmaradjotthon): KÖSZÖNET!!!!
Kedves Mindenki!
A napszámláló posztokat befejezem. Remélem hamarosan találkozhatunk is 1-1 eseményemen :) Nézzétek a honlapomon a naptárat, és kövessétek FB bejegyzéseimet ;)

Köszönöm, hogy követtétek, osztottátok az elmúlt hetekben született írásaimat, és köszönet azoknak is, akik velünk is játszottak videóinkkal!

10 héttel ezelőtt hirtelen felindulásból kezdtem el napi posztokat írni, amik nem fotómegosztásokról, és időpontokról szóltak már. Egy kicsit lehetőséget is kerestem, hogy többféle tartalmat osszak meg, hogy megismerjetek engem és gondolataimat, hogy mik is foglalkoztatnak.

De valójában többet is adott: az élet engem is rákényszerített, hogy merjek változtatni.

 

70.nap, vasárnap (#70napmaradjotthon): 10. heti összefoglaló

 

Jó játékot!

Találkozzunk a foglalkozásaimon, szeretettel várlak Benneteket és a Gyerekeket!

Tündi