betöltés folyamatban...

Rólam

Vargáné Bella Tünde vagyok, három kislány édesanyja, furulyatanár és zeneóvodai foglalkozásvezető.

Zenei tanulmányaimat a fertődi Joseph Haydn Zeneiskolában kezdtem el 7 évesen, ahol szolfézst, zongorát és furulyát tanultam. Gimnázium után a szívem az eisenstadti Joseth Haydn Konservatorium furulya tanszakára vitt, az eszem pedig a győri nemzetközi kapcsolatok szakára. Diplomáimat 2008 és 2009-ben vehettem kézbe.

2008 szeptemberétől a győri Liszt Ferenc Zeneiskola furulyatanára vagyok, ahol a vezetőség támogatásával egy jól működő tanszakot sikerült felépíteni. Igyekszem megmutatni és kinyitni a furulyában lévő lehetőségeket egyéni és kamarazenei vonalon is. Több alkalommal nyári zenei táborokat is szerveztem kollégákkal együtt.

2009-2010-es tanévben a celldömölki Ádám Jenő Zeneiskolában óraadó tanárként készítettem fel versenyzőket a VII. Czidra László országos furulyaversenyre.

Szakmai és pedagógiai eredményeim, hogy számos házi, regionális és országos versenyre készíthettem fel gyerekeket, melyekről többször is kiváló eredményekkel tértünk vissza: országos verseny 1. helyezés, különdíjak, regionális versenyek Arany fokozatai, nívódíjak. Egészen különleges és megtisztelő érzés, hogy két tanítványom furulya zenei pályán tanul tovább; egyikőjük a Virtuózok műsorában is megmutathatta tehetségét.

2013-2019 között megszületett három kislányunk. Nevelésük mellett szakmai ismereteimet bővítettem. 2016-ban zeneterápiás tanfolyamon vettem részt „A gyermeki személyiség kibontakoztatása zeneterápiás módszerekkel az óvodában” címmel. 2018-2019 között pedig a váci Apor Vilmos Katolikus Főiskola zeneóvodai foglalkozásvezetői szakképzésén tanultam.

2019 szeptemberétől indítottam el zeneóvodai foglalkozásiamat. Heti rendszerességgel tartok foglalkozást a győrzámolyi óvodában, melyet zeneelméleti felépítés jellemez. Győri foglalkozásaimra szombat délelőttönként várom nagy szeretettel a gyerekeket, ahol a zenei és hangszerismereteket sok játékkal, dallal és mondókával varázsoljuk élménnyé. Rendszeres foglalkozásimon kívül örömmel teszek eleget alkalmi felkéréseknek (születésnapok, ünnepségek, stb.) az ország bármely területén. Természetesen furulyatanítás céljából is rendelkezésre állok: gyermekeknek, felnőtteknek, óvodapedagógusnak, pedagógiát végző kollégáknak, vagy kamarazenélésre vágyó zenésztársaknak.

Foglalkozásaim alapját képezik a gyermekjátékdalok, körjátékok, mondókák, gyerekdalok, népdalok, rövid zenehallgatási részletek, élő hangszerjáték furulyával, gitárral, ritmushangszerekkel, metalofonnal.

Nagy szeretettel és sok zenei játékkal várom a gyerekeket!

Tündi