betöltés folyamatban...

Blog

5. hét Maradj otthon

2020.04.18. - 21:02

Fogadjátok szeretettel 5. heti összefoglalómat!!!

29. nap, hétfő (#29maradjotthon): Húsvéthétfőn a locsolkodásról emlékeztünk meg. A Kolompos együttes húsvéti dalát ajánlom megnézni :)

30. nap, kedd (#30napmaradjotthon): Benti játékunk során előkerültek a hangcsövek. Ismeritek őket? Különböző színű műanyag csövek, és mivel a hosszúságuk is változik, más-más hangot adnak ki. Épp mint az orgona sípjai: a kicsik magasan szólnak, a hosszúak mélyebben. Nos a lányok ma ezekkel játszottak, de mint hangszerrel, hanem mint építőelem. Ugyanis "HANGJEGYKERÍTÉS" épült belőle :D Szeretem a kreativitásukat! :) Nézd meg a képeket a VBT Zeneovi FB oldalalom #30napmaradjotthon

31. nap, szerda (#31napmaradjotthon): Csiklandozó mondóka a legkisebbekkel
Csika, csika, csika, lú,
Ne legyél ma szomorú.
Csika, csika, Váradra,
Hadd üljek a hátadra!

Zenebölcsis foglalkozásaimon rendszeresen játsszuk, mert mindenki szereti: a gyerekek és szülők egyaránt. Az ismert játék BIZTONSÁGÉRZETET ad a gyermeknek, és amiben otthon érzik magukat, azt örömmel is játsszák!

JÁTÉK:
A gyermeket háttal az ölünkbe ültettük.
1.sor: bal karjukon csíptünk négyet
2.sor: jobb karjukon csíptünk négyet
3.sor: bal karon kettőt, és jobb karon kettőt csíptünk
4.sor: hátukra pacskoltunk négyet

Ugyanezt játsszuk el a két lábukkal is.

MIT FEJLESZT?
- testképtudatot
- egyenletes lüktetés érzését
- humorérzéket

32. nap, csütörtök (#32napmaradjotthon): Otthoni zenemókázásunk során előkerült egy díszfurulya, amivel a 2 évesem teljes átéléssel elkezdett játszani. Született is egy remek fotó... Majd feltettem nektek is a kérdést, hogy milyen hangszereitek vannak otthon? Lehet az gyerek, igazi, fakanál, lábos.... Hiszen a zene mindenben ott van. Nálatok milyen hangszerek vannak? 

33. nap, péntek (#33napmaradjotthon): Kislányaimmal készítettünk egy videót a következő gyerekdalról: Eresz alól fecske fia. Helyes kis dal, könnyen lehet rá mutogatni, és egy kis gitárral is színesítettük.

34. nap, szombat (#34napmaradjotthon): Szerencsés János, blues zenejáték a Grimm testvérek meséja alapján. 25 perces zenés mese :)

35. nap, vasárnap (#35napmaradjotthon): összefoglaló

 

Jó játékot, zenélést, mesenézést!

Szeretettel várlak Benneteket FB oldalamon is, tartsatok velem, játsszatok velünk! :)

Tündi